REINIGEN - Alle volgelaatsmaskers, longautomaten en ontspanners worden met een antibacterieel product gereinigd. Het reinigingsproces gebeurt steeds op 50°C. Zo ontsmetten we het masker optimaal zonder het te beschadigen. Alle gereinigde volgelaatsmaskers, longautomaten en ontspanners worden daarna in een industriële droger gedroogd en na de test onmiddellijk luchtdicht verpakt en weer verstuurd naar de klant.

TESTEN - Na het reinigen en het drogen worden de volgelaatsmaskers eerst visueel getest en daarna op een geautomatiseerde testbank getest. Twee parameters zijn daarbij cruciaal: de lekdichtheid van het masker en de openingsdruk van het uitademventiel. Na de test wordt een certificaat bij het masker afgeleverd zodat de goede werking van het masker gewaarborgd is.

HERSTELLEN - Als er onderdelen van het masker, de longautomaat of de ontspanner beschadigd zijn of wanneer de voorgeschreven levensduur overschreden is, kunnen deze onderdelen door ons vervangen worden.
Onze mensen zijn opgeleid door diverse maskerfabrikanten (MSA, Dräger, …) en hebben de benodigde certificaten behaald om herstellingen op een kwalitatieve manier uit te voeren. Na herstelling worden de volgelaatsmaskers voorzien van een testrapport, zodat u weet wat er vervangen is. Van elk volgelaatsmasker houden wij ook een historiek bij.

VERHUUR - Volgelaatsmaskers, longautomaten en ontspanners kunt u bij ons huren. Contacteer ons gerust voor meer infomatie.. WIj kunnen u ook een totaal onderhoudspakket aanbieden: verhuur, onderhoud, herstellingen, …( meer info zie rubriek MTCS)